5.5.2018 PPKJY – Ylivieska

Kevään viimeiset näyttelyt ennen kesälomaa. Olin vaihteeksi laiska ja laitoin kaiken valmiiksi vasta aamuyöllä. Pitäisi jaksaa aina laittaa kaikki valmiiksi ajoissa, niin saisi rauhassa heräillä aamun 😀

Mukaan lähti ulkomuotoluokkiin kolme syyrianhamsteria; lk normaali uros Wonderland’s Green Inferno, lk cinnamon naaras Wonderland’s Haavekuva sekä pk musta laikukas uros Niinpal Gauhian Santos S.Almonella. Roborovskeja lähti mukaan neljä; Wonderland’s Hevoskotka*, Wonderland’s I Kill The Prom Queen, Wonderland’s Jalokivi ja Wonderland’s Jalokoralli. Kerrankin sain aikaiseksi tehdä ”materiaalia” kevään viimeisiin ulkomuotoluokkiin siis. Pari vuotta on mennyt kehitellessä tummanharmaata, näyttelytettävää ei juuri silloin ollut, joten oli kiva viedä paljon nuorisoa ja vanhempaakin hamsulan väkeä ulkomuotoluokkiin Choux Puff’s Marjutin arvosteltavaksi. Olin aika luottavainen reissun suhteen, enkä ehkä ihan turhaan.

 

Lähdettiin ajelemaan Kajaanista kohti Ylivieskaa puoli kahdeksan aikoihin. Mukana menossa ystäväni Pilvi, joka muuten kasvattaa Kajaanissa oikein kivanlaatuisia roborovskeja toistaiseksi kasvattajanimettömästi. Pilvin kasvatuksen sivut löytyvät kuitenkin facebookista. Kannattaa kurkistaa, siellä kasvaa tälläkin hetkellä hienon normaalin Spirit Tracksin* poikasia, joita saattaisi olla myyntiin asti.

Meidän tuurilla matkalle sattui eteemme puolustusvoimien ajoneuvoletka, jota ei lähdetä noin vain ohittamaan. Aika oli muutenkin kortilla, onneksi ehdittiin näyttelypaikalle vähän ennen kymmentä ja Varjosielun Kasperi olikin jo hoitanut jälki-ilmoittautumiset. Ajattelin ensin, etten ilmoita Merkkaria lemmikkiluokkiin, mutta katselin sitä sitten vielä ja oli se pakko ilmoittaa, sen verran pakotti ajatus valioitumisesta fin vlh:ksi. Oulun näyttelyissähän Merkkari sai jo ensimmäisen sijansa.

Itse arvostelin toisen lemmikkiluokan syyrianhamsterit. PPKJY oli siis järjestänyt tuplaluokat, toisena tuomarina meidän A-luokassa Sateenkaaren Satu 🙂

Tykkään kovasti tuomaroida lemmikkisyyrianhamstereita, ihania nalleja nappisilmineen ja pyllykarvoineen! Hamstereita taisi olla alunperin ilmoitettuna minulle noin 28kpl, mutta loppujenlopuksi jälki-ilmoineen hamstereita oli arvosteltu päivän päätteeksi 35kpl. Tälläkin kertaa hamstereita oli laidasta laitaan, hienoja luonteita, timmejä lihaksia ja viimeisenpäälle kiiltäviä turkkeja. Oli myös tietenkin niitä, joilla parannettavaa vielä on, ja lisää opittavaa hamsterin hoidossa.

Keltaisia syyrianhamstereita oli mukavaa nähdä täällä pohjoisessa, niitä ei usein täälläpäin näekään esittäytymässä esimerkiksi lemmikkiluokissa. Kuvassa taitaa komeilla Päivin kasvatti, lk keltainen uros Vivaldine’s Filippus Freskomaalari, jonka palkintsin PLH-sijoille. Päivän ehdoton voittaja oli 19kk ikäinen pitkäkarvainen minkki naaras Pikkumökin Blondie! Se vei voiton molemmissa luokissa varsin kirkkaasti. Oikein hieno veteraani, valmistui siis Ylivieskassa Tuplavaliolemmikkihamsteriksi. Onnea Terttu!

Päivä sujui varsin mukavasti tuttujen ihmisten keskellä ja tuomarinduunia tehden. Sitten vain jännittämään tuloksia. Ei onneksi ollut ihan turha reissu tämä, oikeastaan manasin jo, että jos en saa edes yhtä sertifikaattia, lopetan kasvatuksen! Toki ihan leikillään, oli mukana vain hienoja hamstereita, joista yhdestä ainakin odotukset olivat todella kovat, lk normaali uros Wonderland’s Green Inferno lunasti odotukseni juuri toivotulla tavalla, Naava oli siis S1+SERT sekä standardien BIS2! ♥ Ihana Naava, omakasvatti kolmannessa polvessa. Naava on muuten uusimman syrkkipoikueen isukki, vapaita poikasia siellä on vielä, kun niitäkin syntyi se 13kpl. Näin vink vink 😀 Lisäksi syyrianhamstereista Wonderland’s Haavekuva sai kunniamaininnan ”lupaava kokonaisuus”. Sitä Haave kyllä onkin, toivon, että väri kehittyy yhtä kauniiksi kuin vanhemmillaan. Mukana oleva pk musta laikukas Niinpal Gauhian Santos S.Almonella sai kunniamaininnan rakenteesta. Lisäksi se oli paras nuori ja tuomarin suosikki. Minun ei tarvinnut miettiä Aatoksen hankintaa kuin sekunnin sen nähtyäni, sillä halusin ehdottomasti poikasen hienosta lk mustasta isästään FIN MVA Colbronde’s Perfect Dreamista, toinen syy, että valitsin juuri tämän poikasen oli sen lupaava rakenne jo poikasena sekä kolmantena syynä se, että sukutaulusta löytyy omia kasvattejani, jotka olivat minulle arvokkaita, mutta surkeiden sattumusten sarjan takia minulle ei jäänyt niistä poikasista käteen mitään. Poikanen, joka on täysin väärää väriä, väärä turkinlaatu ja vielä laikukaskin kaikenlisäksi on kuitenkin minulle tärkeä näillä tavoilla. Ja onhan se lisäksi mahdottoman suloinen! Se on puolisoni ehdoton suosikki!

Sitten robojen sijoituksiin. Otin siis mukaan neljä robokasvattiani, nuoriso ilahdutti jälleen, J-poikueen Wonderland’s Jalokivi ja Wonderland’s Jalokoralli saivat molemmat sertifikaatit! Jalokivi oli S5 ja Jalokoralli S2. Wonderland’s Hevoskotka* sai kunniamaininnan kokonaisuudesta.

Ja tosiaan, kun ilmoitin vielä Merkkarin molempiin lemmikkiluokkiin, tuli toisesta mainetta ja kunniaa. Merkkari nappasi nimittäin PLH1 sijan ollen paras nuori sekä BIS2.  Toisesta ei valitettavasti tullut sitä toista sijaa, joten lemmikkiluokkiin sitten syksyllä taas, jos saataisiin Merkkarista valiolemmikkihamsteri.

Ei ollenkaan turha reissu, kiitos kaikille ihanille ystäville seurasta, oli ihana nähdä kaikkia! 🙂