Testissä Bunny Lust auf natur Power Snack

Yhteistyökumppanimme Faunatar lähetti meille testiin tämmöistä power snack herkkua, mikä sisältää jauhomatoja. Kyseinen herkku sopii sekä syyrianhamstereille, että kääpiöhamstereille. Lisäksi tätä herkkua voivat nauttia myös rotat, gerbiilit ja hiiret.

Ensivaikutelma pussia avatessa on miellyttävä tuoksu – myös ihmisen nenään!

Tuote sisältää:

• Jauhomatoja
• tattaria
• riisihiutaleita
• punajuurta
• mungpapuja
• seesaminsiemeniä
• maarianohdaketta
• ruusunlehtiä
• voikukkaa
• kehäkukkaa

 

Jauhomatoja power snack seoksessa on 3%. Tattari on myös hyvä kasvisproteiini, joka sisältää paljon aminohappoja. Riisihiutaleet sen sijaan mahtavat olla hamstereille hieman erilainen ja mukava makunautinto, ne myös näyttävät todella kivalle tässä seoksessa. Punajuuri taas sisältää paljon rautaa, ja tuo seokseen kauniin punakan sävyn. Mungpavut ovat täynnä energiaa, kuitua ja proteiinia. Seesaminsiemet ovat varsinkin hyvä lisä seokseen, sillä ne sisältävät hyvät määrät kalsiumia. Nykyään, kun maitotuotteita ei pahemmin enää hamstereiden ruokavalioon suositella, ovat seesaminsiemenet siihen hyvä korvaava tuote. Maarianohdakkeella on myös ihmiselle tunnettuja terveysvaikutuksia, sen antioksidanttien silymariinin on todettu puhdistavan maksaa ja munuaisia. Voikukka taas on hyvin vitamiinipitoinen herkku, kehkäkukan kukissa on sen sijaan saponiineja, joilla on tulehdusta lievittäviä vaikutuksia.

Tämä herkku on mielestäni oikein hyvä, mutta melko proteiinipitoinen. Nimensä mukaan siis power snack. Korkean proteiinipitoisuuden vuoksi suosittelen käyttämään tätä alkuperäisessä tarkoituksessaan eli satunnaisesti tarjoiltuna herkkuna. Paljon proteiinia sisältävät raaka-aineet kerryttävät hyvin nopeasti myös turhan paljon massaa, jos perussiemenseoksen proteiinipitoisuus on ihanteellinen.

Testaajaksi meillä pääsi tälläkertaa nuori talvikkouros Merkkari, jonka sanoja mukaillen ; tämä oli herkullista! Merkkarille maistui kaikki, mutta pyylevän olemuksensa vuoksi se sai tätä herkkuruokaa satunnaisesti. Tämä herkku oli hyvin positiivinen lisä, koska Merkkari sijoittui kaksissa peräkkäisissä näyttelyissä hyvin menestyksekkäästi.